Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Κορκίδης: Να μειωθούν 13% οι μισθοί στο εμπόριο

Αλλιώς θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ


Για να μην ανοίξει ο δρόμος των ατομικών συμβάσεων, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, προτείνει τη μείωση έως και 13% των μισθών για 500.000 εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης δήλωσε στην «Ημερησία» πως «αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας, θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο», προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προτείνει να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ, όσο ήταν ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου και τη μείωση 22% - 32% που επιβλήθηκε με νόμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...